De visual als verrijking in je coachingsessie. De Leertrap maakt het glashelder.

In de wereld van persoonlijke ontwikkeling en gedragsverandering is De Leertrap een waardevol concept. Het illustreert de progressie van een persoon door de verschillende fasen van motivatie en actie.

Deze trap bestaat uit zeven stappen. Het biedt inzicht in hoe mensen zich ontwikkelen van een staat van onzekerheid naar daadwerkelijke actie en succes.

Wil je de visual downloaden? Scroll even naar het einde van deze blog.

Laten we eens kijken naar elke stap van deze leertrap en hoe je je coachingsessies, in combinatie met de visual kunt verrijken.

Stap 1: Ik doe het niet

De eerste stap op de leertrap is de fase van ontkenning of weerstand. Op dit punt is de persoon helemaal niet bereid om verandering te omarmen. Hij vertoont misschien zelfs wel aversie tegen het idee van verandering.

Als coach is het belangrijk om empathisch te luisteren en de weerstand te duiden zonder te oordelen. je kunt de visual introduceren. Verwacht geen dank-je-wel van je coachee. Het kan nogal confronterend zijn.

Stap 2: Ik kan het niet

In deze fase erkent de persoon de noodzaak voor verandering, maar voelt zich eigenlijk machteloos of onbekwaam om actie te ondernemen. Het kan zijn dat ze zich overweldigd voelen door de uitdagingen die voor hen liggen.

Als coach kun je hoop en vertrouwen bewust laten ervaren. Kleine successen kun je erkennen en realistische doelen (laten) stellen. Ook de vraag: Hoe ziet het eruit als…? biedt perspectief. De visual laten zien en de blijheid van de eindfase tonen kan verlichtend werken en maakt zichtbaar dat het stappen zijn.

Stap 3: Ik wil het doen

Hier begint de motivatie te groeien. De persoon voelt wilskracht om te veranderen opkomen én is bereid om actie te ondernemen.

Als coach is het belangrijk om deze motivatie te versterken door positieve bekrachtiging en het benadrukken van de voordelen van verandering. Dit is een goed moment om de visual thuis op een zichtbare plek, bijvoorbeeld de koelkast, op te laten hangen.

Stap 4: Hoe zal ik het doen?

Op dit punt begint de persoon concrete plannen te maken voor verandering. Ze beginnen na te denken over de stappen die ze moeten nemen en welke hulpbronnen ze nodig hebben om hun doelen te bereiken.

Als coach kun je ondersteunen bij het ontwikkelen van een effectief actieplan en het identificeren van mogelijke obstakels (De visual van de ladder en GROW kunnen in deze fase helpend zijn). Herinner de coachee aan haalbaarheid en stap-voor-stap om de kans op succes te maximaliseren.

Stap 5: Ik ga het proberen

Nu is het tijd voor actie. De persoon zet de eerste stappen naar verandering en is vastbesloten om te slagen.

Als coach kun je aanmoediging bieden en strategieën delen om de motivatie hoog te houden, zelfs als het moeilijk wordt. Dan kan de visual, op die koelkast, de nodige positieve houvast bieden.

Stap 6: Ik kan het

Naarmate de coachee vooruitgang boekt, groeit het gevoel van zelfvertrouwen en bekwaamheid. Ze beginnen te geloven in hun eigen vermogen om doelen te bereiken en voelen zich gesterkt door hun successen.

Als coach is het belangrijk om dit zelfvertrouwen te ondersteunen en te versterken door positieve bekrachtiging en aanmoediging. Geef aan de hand van de visual de coachee inzicht in de fasen die hij al doorlopen heeft.

Stap 7: Ik ga het doen

De laatste stap op de leertrap is volledige integratie en toewijding aan verandering. De persoon heeft met succes nieuwe gewoonten en gedragingen geïntegreerd in hun dagelijks leven en is vastbesloten om op dit pad voort te gaan.

Als coach mag je nu je coachee van harte feliciteren met zijn prestaties. Ook kun je aanmoedigen om door te gaan met hun groei en ontwikkeling.

Conclusie

De leertrap biedt een waardevol raamwerk voor het begrijpen en bevorderen van gedragsverandering en persoonlijke groei. Door de progressie van motivatie naar actie te begrijpen en te ondersteunen, kun je coachees helpen om hun doelen te bereiken en een leven te leiden dat in lijn is met hun waarden en aspiraties.

Met de leertrap als gids kunnen mensen hun potentieel in hele kleine stapjes zichtbaar en tastbaar maken. De visual ondersteunt de coachee, brengt al fasen in beeld, geeft houvast en ook een beetje lucht en licht, tijdens de bewustwording van dit persoonlijke groeiproces.

Wil je de visual downloaden in PNG bestand? Dat kan hier .

Deel dit artikel:

Gerelateerd